Sunday, July 17, 2011

MAAFKAN ATAU TIDAK??

Diri Ini..... Sylvia Empunya Cerita
SALAM rasanya dah lme ST tak update... sje jer lar ST nk ckp psal topik nie... jom...

Dalam antara kita di sini yang ada di blog ini msti pernah mengalami masalah, masalah dalam famili, dalam hubungan atau apa pun. Ok jom dngr ok. pade hari ini ST belajar something yang sngt istimewa iaitu memaafkan diri kita. Kenapa perlu sebab dalam hubungan or famili atau ape pun... kte selalu buat kesilapan... dan punca setiap kejadiaan atau perbalahan msti ade permulaan... so kte perlu memaafkan diri kita... dan bila kite sndri tk mampu nk memaafkn diri kite sndri... mknenye akn berlaku larh mslh moral... btol tk?? jd kite perlu memaafkan diri kite...


Seterusnya... hehehehe... kite memaafkan org yg melakukan kesilapan... knpe?? mngkin kesilapan yg dibuatnye... berpunca dari kita sndri... mngkin kte terlepas pndng or kite jarang mngambil perhatian kepada org yg mmbuat kesalahan... ape yg pnting skrng nie adalah MEMAAFKAN ITU PNTING DLM HATI SUPAYA KITE LEBIH TENANG DAN MENJADI LEBIH BAIK... SALAM..

1 insan hati:

tim bob on February 6, 2012 at 2:35 PM said...

sya stju sgt maaf tu pntg..byw aprove my fren request at fb..

Terima Kasih Kerana Memberi Komen...
 

Dear Diary of Sylvia Copyright © 2012